Duurzame tractiebatterijen bij ITM-Allround service

Bij totaalleverancier ITM-Allround Service kunt u terecht voor nieuwe en gebruikte tractiebatterijen, batterijladers / acculaders en laadstations. Deze zijn inzetbaar voor uw heftruck of ander intern transportmaterieel, zoals reachtrucks en elektrische palletwagens. Het zit al in onze naam, maar wij leveren uitstekende service en een goede prijs-kwaliteitsverhouding door heel Nederland. Zo zijn al onze batterijen volgens kwaliteitseisen in marktleidende fabrieken gemaakt en bij ons verkrijgbaar tegen scherpe prijzen.

Snelle levering

Ons voordeel is dat we een gangbare maat tractiebatterij op zeer korte termijn bij u bezorgen. Maar ook voor specifiek maatwerk schakelen wij met groot gemak. Nadat u uw accu heeft ontvangen, kunt u er veel jaren plezier van hebben.

Bekijk ons assortiment of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande button.

Wat is een tractiebatterij?

Een tractiebatterij wordt ook wel (tractie)accu genoemd. Zo’n batterij bestaat uit een container – van metaal of plastic – met daarin een aantal losse cellen. Door middel van ‘opvulplaten’ worden de cellen geklemd en gescheiden. Het belangrijkste aan een tractieaccu is het proces tijdens het ontladen van de batterij; het mengsel van water en elektrolyt bevat zwaveldeeltjes. Dat reageert met het loodsulfaat en looddioxide in de tractieaccu. Dit zorgt ervoor dat de zwaveldeeltjes aan de elektrolyt onttrokken worden.

Belang van goede tractiebatterijen

Het belangrijkste aan een heftruck of ander intern transportvoertuig is een goede tractiebatterij. Het is erg vervelend als u aan het werk bent en uw voertuig ermee ophoudt. Ook is het een ergernis als de batterij of accu niet meer goed wil opladen. U wordt op deze manier belemmerd in uw werkzaamheden. De tractiebatterijen van ITM-Allround Service kunnen dit voorkomen. 

Door een batterij zorgvuldig te onderhouden blijft de conditie in goede staat en neemt de levensduur van de tractiebatterij toe. 

Weet u niet zeker of uw huidige tractiebatterij en bijbehorende batterijlader nog naar behoren werken? Dan kunnen wij deze controleren, keuren en indien mogelijk repareren.

Neem contact op en krijg deskundig advies!

Heeft u specifieke wensen of specificaties waar uw tractieaccu aan moet voldoen? Of wilt u meer informatie of advies over tractiebatterijen voor uw interne transportmaterieel? Neemt u dan contact met ons op. Dit kan telefonisch (op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur), via e-mail of via het contactformulier. Wij voorzien u graag van deskundig advies. Voor een prijsopgave kunt u hieronder het offerteformulier invullen.